torsdag 11 augusti 2011

Bara hemma bilder

Senaste dagarna har vi bara vart hemma, det har regnat en hel del också.
När man inte kan gå ut och busa får man göra de i soffan. Kolla svansen.

De stora barnen har lekt med sina kompisar och Jimi han har som vanligt lekt med Zooi! De är ett riktigt buspar de 2.
Zooi är precis som ett litet barn, häromdagen slog hon i våran förlånga tvbänk(som vi ska kapa av) när hon skulle gena över den. Direkt kom hon till mig kraftigt haltandes och skrek/gnydde, så jag masserade och Jimi tyckte vi skulle blåsa. Jag släppte Zooi för att hämta påsen med mjöl vi har i frysen(väldigt praktiskt när någon gör illa sig) för att kyla ner, då travade hon efter utan att halta. Sen var det inget mer med det. Och så har det vart massor med gånger, hon skriker högt och haltar, fast det egentligen inte är så farligt, men det låter ju som hon brutit benet eller nåt.

De hittar alltid på bus ihop, som en morgon när jag kom ner från övervåningen, då hade Jimi vaknat före mig. Då hittade jag Jimi och Zooi under bordet delandes på ett paket kakor. :) Jimi gömde paketet bakom ryggen och sa med munnen full "vi äter inte kakor mamma". Zooi tuggade febrilt.

De har ju inte regnat varje dag, då kan man ju va ute, denhär saken sticker inte äns ut nosen i regnet om hon får välja själv. Tur vi har balkongen som tak som man kan kissa under.

Finaste

Vad har busfröna hittat nu då?

Pinne som båda ska ha! Ibland kommer Jimi till mig och klagar "ja hade den" Då har zooi tagit nåt från honom.




Har nån sätt mitt rådjur?

Då och då går Jimi och lägger sig här, på hundfilten i "kartong rummet" (rummet, som ska bli ett gästrum, fyllde vi med kartonger och annat när vi flytta in, nu har vi tömt hälften så vi har ett skrivbord med datorerna på) Ibland somnar han där.

Imorse bjöds det på skinka! Jag sa i och för sig "ligg" men vissa är ju inte lika väluppfostrade.

Mera skinka!

Man ser att Zooi har växt en del, hon var ju lägre än Pontus när hon kom till oss. Nu kan han gå under henne. Hon mäter 46 cm i mankhöjd nu, normalt för en vuxen whippettik är 44-47 cm så hon borde växt färdigt snart på höjden. Väger 10,1 kg.


Gamelgubbe, han mår sämre nu, medicinerna räcker inte riktigt till längre, så jag har ökat dosen på en då blev det lite bättre. Vi borde fösöka få ett besök till hjärtspecialisten igen. Fast dom sa ju sist att efter den gången så hade dom inget mer man kan göra för honom. :( Han fick ett såndärt anfall för ett tag sen igen, han ramlade omkull på sidan och krampade och skrek, Zooi rusade fram och la en tass på honom. Sen vart han helt svag, blek, verkligen kritvitt tandkött och kall. Men han kämpade på och repade sig. Nu är det lugnt men ett sånt anfall kan komma närsomhelst igen.

5 kommentarer:

  1. Älskade Pontus jag håller tummarna att specialisten kan hitta på något mer att göra så vi får ha kvar dig ett tag till!! Jag älskar dig sötaste lilla hunden i världen!!!

    Söta Jimi som somnar med hundarna:) Jag vet ingen som kan hitta på så mycket bus som han.

    Jag undrar vad lilo var när det bjöds på skinka?? hon älskar ju det:P


    //Johanna

    SvaraRadera
  2. Jag ropade fakiskt på henne men hon kom inte så antingen sov hon och orkade inte eller så va hon ute just då. Lola var ute, men hon tycker inte om skinka.

    Ja lilla P, det känns som de är kört nu, men vi får se va vet. säger.

    SvaraRadera
  3. Oj vad hon har vuxit!! Vad äter hon för raketkost? =) Douglas väger mellan 11,5 - 12 kg. Mankhöjden har jag inte mätt på ett tag.

    Vilken fin kompis de har i varande Zooi och Jimi. "ja hade den" är ju bara för roligt!

    Usch så jobbigt med så hjärtsjuk hund och slutet som närmar sig. Man blir blöt i ögat bara av tanken.

    Kram från oss

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Tack för inlägget i vår blogg =D
    Vi är i en stängd grusgrop med våra hundar som dom använder till motorcross på lördagar, annars är det frittfram. Tror inte man ska gå i en "aktiv" grusgrop då blir dom nog inte så glada! Trevlig blogg med fina bilder :)

    SvaraRadera
  5. Barn med hund – jag smälter!! Vi är många som gillar Pontus. Jag har aldrig träffat honom men hela hans uppenbarelse om än bara på bild är helt underbar! Härligt att följa lilla sötnosen Zoois utveckling. Hälsningar Tantolga i Motala

    SvaraRadera