måndag 26 mars 2012

LC träning i Fiskeså.

Vi har vart på vår första LC (Lure Coursing) träning och provat på att springa Zooi och jag! Det var massor med hundar, mer än vad jag tänkt mig och det tog TID! Jag hade räknat med ca. 3 timmar men efter 6 timmar åkte vi hem! Hade jag vetat det hade jag nog tagit med mig mer att äta kanske. Så nästa gång ska jag tänka på det. Vad som gjorde att väntan blev så lång var väl att jag (och flera andra) inte hittade dit först så vi kom lite sent fram och därför hamnade vi nästan sist på den långa listan av hundar som skulle starta.
Hur som så var även Zoois uppfödare Marie där med Shannie och Mumlan och Thomas med sin son och Bello! Kul att se dom igen. Zooi kände igen dom alla, och blev så glad!

Söta Bello!

Hela tiden ovanför flög det lågt flygande flygplan.


Träningarna var redan igång när vi kom. Här är det 2 Afghaner som startar. Hundarna springer 2 och 2 eller ensamma när de tex är nybörjare som Zooi.

 Och iväg! Det går ju väldigt fort så man hinner inte riktigt med med kameran, svårast är att få skärpan rätt när de rör sig fort helatiden.

Ena Afghanen påväg i "mål".

Det är mycket päls att hålla reda på, men ja gillar den smala lilla kringelsvansen:)

Maskiniriet som drar luren.

Och luren som är av plastremsor. De flesta hundarna var hel galna i denna, skällde och skrek när den for iväg och de inte fick springa efter.

Här har vi 2 som precis sprungit och "fångat" luren.

En Hjorthund (eller är det Varghund?) tittar på.

Likaså dessa 2 Sloughis.

En Borzoi.


Där var också en himla söt blandras som var taggad på att få springa!

Iväg for hon!

Marie med Shannie och Mumlan och Thomas med Bello.

Maires tjejer, som var helglana i luren, de tjöt högt och försökte på alla sätt och vis springa efter den, Shannie försökte till och med få på sig munkorgen Marie hade i handen för hon vet att man får springa om man har den på sig! :)

Kusiner, Shannie(t.v) är Zoois halvsyster(samma mamma) och Mumlan(t.h) är kusin.

När Bello sprang fotade jag med Thomas kamera så inga bilder på det men det gick så pass bra att han fick springa en gång till med Mumlan och försöka klara första godkända lincensloppet!

Mumlan och Bello mot varandra. Bello fick godkänt! 2 godkända lopp till sen får han licens för LC!
Jag höll i Shannie när dom sprang så det blev inga fler bilder för hon vart helgalen i koplet och for runt! Zooi blev rädd för henne och försökte klättra upp i min famn.:)

Sen fick äntligen Shannie springa!

Zooi tittar på när Marie och Shannie lägger ut banan igen.

Hur gick det för Zooi då? Jo det var som väntat hon sprang inte utan sprang åt sidan och började lukta på annat, jag ropade på henne men lukterna var för intresanta och hon tog av sig munkorgen så jag fick hämta henne och försöka igen, hon sprang några meter men stannade och tittade på mig, då taggade jag henne till att ta luren, "Ta den da!" som jag brukar använda när vi leker och DÅ for hon iväg och faktiskt sprang hela banan!
Tyvärr blev det inga bilder på när hon sprang. Hon skulle få springa en gång till men det var så sent redan så vi åkte hem istället, men det kommer väl fler gånger.

Se mer bilder från dagen på Bello och Pompecas blogg!

Över till något annat! Staxt efter Zooi fyllt 1 år kom där i brevlådan ett paket till henne!

Det var från Douglas! Tack säta Douglas och matte Irene!

Det fanns något väldigt mumsigt där inne.

Det var en söt leksak och jättegoda godisar! Till och med katterna stod på kö för att få smaka.

Leksaken kastar hon upp i luften och fångar igen, den piper också!

6 kommentarer:

  1. Kul o träffas och tack för bilderna. Nästa gången kommer Zooi inte tveka. Vi syns
    /t & Bello

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack desamma, nej ja tror nog hon kommer fatta snabbt nästa gång, om det inte tar för lång tid så hon glömt bort. Hon var ju intresserad och tittade efter hon sprungit, det gjorde hon inte innan.

      Radera
  2. Visst är det roligt! Men så otroligt jobbigt med alla flygplan, vi har nog fått i oss lite avgaser under dagen. Kul att det var så många hundar, men samtidigt lite tråkigt att dom bara hann springa 1 gång, Poppy startade nästan först men vi gav upp vid 15 tiden. Fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja tänk att bo där med alla flygplan! Ja nästa gång ska vi nog komma först så vi hamnar först i kön;)

      Radera
  3. Långa väntetider blir det när det är många hundar som vill springa! I vår klubb brukar dom anordna särskilda träningstillfällen för nybörjare och hundar som vill ta licens. Ägaren får då ordna med stödhund själv, dvs tillfråga någon annan som har en hund med LC-licens om dom vill ställa upp. I andra fall begränsar man antalet hundar till träning för att de som kommer ska få springa två träningslopp. Vid de senare tillfällena får man anmäla sig via mail och det är först till kvarn som gäller. Andra gånger är det öppet och då får man vara beredd på att ta med sig mycket att äta under dagen. Det var synd att en hund som Zooi som var där första gången skulle få vänta så länge. Det räcker för dom att se på några lopp så har dom fattat galoppen. Synd att ni hade så mycket störning av flygplanen. Tänk att ditt "taggande" tillrop fungerade så bra! Kanske vi kommer att mötas någon gång på LC-bana! Det vore så kul att få träffa Zooi live för hon verkar vara en så härlig hund! Varma hälsningar Olga i Motala

    SvaraRadera
  4. Tack, ja det vore ju rolig om vi hamnar på samma LC bana, eller någon annan bana, vi kommer väl prova på alla 3 grenarna så småningom. Bara hon vill springa, men det kanske går bättre nästa gång! Zooi tittade ju inte äns på loppen till en början, men efter hon sprungit så gjorde hon det.

    SvaraRadera